Uručeni prvi ugovori o subvencionisanim stambenim kreditima

Bez autora
Feb 22 2012

Vlada Srbije obezbedila je dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite građanima u 2012. godini. Ministar Dulić je danas uručio prve ugovore o subvencionisanim stambenim kreditima građanima kojima je ovaj vid kredita odobren u ovoj godini. Za te namene na raspolaganju će biti ukupno 1,7 milijardi dinara. Zahvaljujući dodatnim sredstvima još nekoliko stotina porodica imaće mogućnost da dođe do stana pod uslovima koji su najpovoljniji u poslednjih nekoliko godina. Subvencionisani stambeni kredit može da se dobije za kupovinu stana u bilo kojem gradu u Srbiji. Važno je samo da je reč o novogradnji, jer na taj način država želi da poveća tražnju za novim stanovima i obezbedi građevinarima posao.

Uručeni prvi ugovori o subvencionisanim stambenim kreditimaMinistar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić izjavio je danas da je Vlada obezbedila dodatnih 500 miliona dinara za subvencionisane stambene kredite građanima u 2012. godini.

Ministar Dulić je danas uručio prve ugovore o subvencionisanim stambenim kreditima građanima kojima je ovaj vid kredita odobren u ovoj godini. Za te namene na raspolaganju će biti ukupno 1,7 milijardi dinara. Zahvaljujući dodatnim sredstvima još nekoliko stotina porodica imaće mogućnost da dođe do stana pod uslovima koji su najpovoljniji u poslednjih nekoliko godina.

Subvencionisani stambeni kredit može da se dobije za kupovinu stana u bilo kojem gradu u Srbiji. Važno je samo da je reč o novogradnji, jer na taj način država želi da poveća tražnju za novim stanovima i obezbedi građevinarima posao.

Ministar Dulić je uputio poziv svim građanima Srbije da iskoriste priliku i konkurišu za dobijanje povoljnih subvencionisanih stambenih kredita ukoliko ispunjavaju uslove koje predviđa nova Uredba o subvencionisanju stambenih kredita za 2012. godinu. Uslovi su takvi da prosečna mesečna rata za kredit iznosi malo više od prosečne kirije u Beogradu. Vlada je novom uredbom smanjila obavezno učešće sa deset na pet posto, povećala starosnu granicu i iznos primanja korisnika kredita i ublažila druge uslove.

Dulić je najavio i da će Vlada, ukoliko interesovanje bude veliko, u toku ove godine najverovatnije rebalansom budžeta obezbediti i dodatna sredstva za subvencionisane stambene kredite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik